ZASADI DRVO NE BUDI PANJ

GIMNAZIJALCI SUDJELOVALI U HVALEVRIJEDNOJ AKCIJI


GIMNAZIJALCI SUDJELOVALI U HVALEVRIJEDNOJ AKCIJI

 

Trodnevna akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' počela se u petak provoditi diljem Hrvatske, uz veliki odaziv škola, udruga, tvrtki i ustanova na sadnju drveća. Gimnazija Dubrovnik njegujući svoju ljubav prema vrtlarstvu i zaštiti okoliša tako je zahvaljujući donaciji Dubrovačko-neretvanske županije i udruge “Deša” posadila još jednu maslinu I ljutu naranču u svoj mali đardin koji svakog dana sve više raste i širi se.

Broj učenika, članova vrtlarske grupe iz godine u godinu raste pa tako danas broji oko 30-tak učenika koji pokazuju kako svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Ovi mladi ljudi svojim predanim radom u vrtu žele potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da im pomognu kako bi se ovaj mali uređeni vrt proširio i na cijelo dvorište Gimnazije Dubrovnik. Želimo zasaditi što više stabala i biljaka i time istaknuti važnost i dobrobit zelenila, osobito u urbanim sredinama.

 U jučerašnjoj akciji sudjelovalo je 20 učenika, ravnateljica Katarina Tolja i profesorice geografije i latinskog Ivila Dender I Tamara Spajić te predstavnici županije Jelena Dadić I Miho Baće. Akcija je jedna krasna pozitiva gdje se vidi kako pojedinac može napraviti jako puno, a mi takvih pojedinaca u našoj školi i Hrvatskoj općenito imamo mnoštvo

26.10.2019. | 10:10 | objavio: tajništvo

ZASADI DRVO NE BUDI PANJ

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda