“10 škola / 10 umjetnika”

19 GODINA MUZEJSKO-EDUKATIVNOG PROGRAMA


19 GODINA MUZEJSKO-EDUKATIVNOG PROGRAMA

Muzejsko - edukativni projekt “10 škola / 10 umjetnika”, okupio je i ove školske godine srednjoškolce iz različitih djelova Hrvatske. Cjelodnevni program na temu "Ivan Meštrović- Retrospektiva", održao se u Zagrebu u Klovićevim dvorima 15. prosinca 2023.
Gimnazijalke Tyra Vladić (3. A), Karmen Marija Đurić (3. A) i Karla Kanostrevac (2. C) u pratnji mentorice profesorice Ivanke Lilić predstavile su se s temom: Mauzolej obitelji Račić u Cavtatu( Gospa od Anđela).
Osim prezentacije učenice su napravile brošuru te radionicu na zadanu temu.
Prije timskih prezentacija učenici su u pratnji svojih profesora / mentora imali priliku razgledati istoimenu izložbu, uz stručno vodstvo.
Projekt Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti “10 škola / 10 umjetnika” održava se devetnaestu godinu,( ove godine u Klovićevim dvorima), a osmišljen je prvenstveno kako bi se učenicima koji u njemu sudjeluju i samostalno istražuju te predstavljaju svoje projekte na zadanu temu približilo značenje institucije muzeja i kako bi stekli nova znanja o likovnosti i umjetnosti.
U ovogodišnjem projektu sudjelovale su: Klasična gimnazija iz Zagreba, Druga gimnazija Varaždin, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca, Srednja škola Valpovo, Gimnazija Vladimira Nazora iz Zadra, XVI. Gimnazija iz Zagreba, I. Gimnazija iz Osijeka, IV. gimnazija "Marko Marulić" iz Splita, Gimnazija Dubrovnik i Prva riječka hrvatska gimnazija.

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda