PARLAONICA GIMNAZIJALACA

OTVORENO O AKTIVIZMU


OTVORENO O AKTIVIZMU

 

12. prosinca u Narodnoj knjižnici Grad održana je parlaonica učenika 2., 3. i 4. razreda Gimnazije Dubrovnik na temu aktivizma.

Parlaonica je organizirana kao zajednički pilot projekt Dubrovačkih knjižnica, Audiovizualnog centra Dubrovnik (AVCD) i Gimnazije Dubrovnik s ciljem da se u ovoj poznatoj formi mladi potaknu na uključivanje u društvene procese razvijanjem vještina uvjeravanja i dokazivanja.

U parlaonici su sudjelovali afirmacijska skupina; Paula Previšić, Davide Criscuolo, Martin Baće, Asja Hebib, Maris Daničić i Davor Šoša, a u negacijskoj skupini: Lana Jažo, Ana Letunić, Nike Šiša, Davor Paradžik, Nina Bokić i Melani Marković te Paula Lobaš koja je raspravu pratila iz publike.

Parlaonicu su vodili Anđela Džamarija, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i Žarko Dragojević, predsjednik Udruge AVCD.

Članovi obje skupine vrlo dobro su svladali termine kao što su prava manjinskih skupina i aktivizam te proučavali temu kako bi argumentirali svoje stavove. Negacijska skupina je, po jednoglasnoj procjeni porote (učenice Lucija Kraljević i Maria Sorić te knjižničarka Marjana Leventić), ipak pokazala nešto sigurniji nastup, usklađenije argumentiranje, bolje poštivanje vremenskog ograničenja izlaganja pa je stoga proglašena pobjednikom ove parlaonice. Za svoj trud gimnazijalci su nagrađeni večerom koju su organizirale Dubrovačke knjižnice.

Čestitamo pobjednicima, a nova parlaonica će se održati početkom svibnja.

27.12.2022. | 16:01 | objavio: tajništvo

PARLAONICA GIMNAZIJALACA

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda