LONDON-ODRŽIVI, PAMETNI I UKLJUČIVI GRAD

SLIČNOSTI I RAZLIKE DUBROVNIKA I LONDONA - od prošlog tjedna učenici drugih razreda sudjeluju u terenskoj nastavi u Londonu


SLIČNOSTI I RAZLIKE DUBROVNIKA I LONDONA - od prošlog tjedna učenici drugih razreda sudjeluju u terenskoj nastavi u Londonu

Ove godine obilježavamo 10. obljetnicu provedbe projekta Upoznajmo London, interdisciplinarne studije o upoznavanju sličnosti i razlika Dubrovnika i Londona kroz među predmetnu korelaciju.

U iznimno edukativnoj terenskoj nastavi u trajanju od šest dana sudjelovali su gimnazijalci 2. razreda (124). Ova terenska nastava obogatila je njihov pogled na život i svijet novim spoznajama. Tako su pripremili video klipove, prezentacije, a po povratku izradit će i plakate te pripremiti izložbu na temu London- održivi, pametni i uključivi grad. Učenici su istraživali viđeno i dovodili to u vezu s onim sto uče na nastavi povijesti, likovne umjetnosti, geografije, engleskog, vjeronauka, biologije i drugih predmeta. Razgovarali su na engleskom s izvornim govornicima, učili o kulturi zemlje uronjeni u nju, postajali glumci kao u Shakespeareovo vrijeme kroz radionice u Globe kazalištu te šećući muzejima učili o prošlosti. Vozeći se Tubeom i šećući ulicama svjedočili su onom što London danas jest i njegovoj multikulturalnosti.

Ponosni smo na deset godina provedbe ovoga iznimno vrijednog projekta čije su začetnice profesorice Ivila Dender i Katarina Tolja i koji je omogućio brojnim sudionicima i gimnazijalcima i profesorima da sagledaju jasniju sliku svijeta oko sebe.

04.05.2024. | 12:52 | objavio: tajništvo

PROJEKT LONDON

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda